Sarmale Cu Varza Acra
Sarmale Cu Varza Acra. 2 capatani mici de varza acra. Apare în mancaruri, mancaruri cu varza, craciun. Romanian cabbage rolls stuffed with pork and beef. Traditionally served with romanian polenta (mămăligă). Sarmale cu varză acră retete de la bunica.
Se servesc calde, cu mamaliguta si tuica. Sarmale cu varză acră retete de la bunica. Traditionally served with romanian polenta (mămăligă). Reteta de sarmale e usoara. Se desfac foile de varza acra si se pregatesc pentru sarmale (se indeparteaza cotorul si daca frunza este prea mare se taie in doua).
500 gr de ciuperci proaspete. Daca varza este prea acra, sau prea sarata, se spala foile in cateva ape caldute si se scurg bine. Eu mai nimeresc cate o varza cu nervuri mai proeminente si tai din frunze doar partea fina. 500 gr carne tocată porc, 200 gr carne tocată vită, 120 gr orez, 2 buc cepe mari, 1/2 buc ardei roșu, după gust sare, piper, cimbru, mărar verde, după necesitate varză acră, 200 ml bulion, după necesitate afumătură ciolan și costiță, 100 ml ulei. 1 varza acra, 1 kg carne porc, 1 buc carne afumata cu os, 300 gr orez cu bob mare, 2 cepe rosii, 100 gr slaninuta afumata, 100 ml ulei, 2 crengute cimbru verde, 2 tije marar uscat, 4 fire marar verde, 1 lingurita boia dulce de ardei, 1 lingurita cu varf piper negru macinat, sare.
Reteta de sarmale e usoara.
In orice caz, gustati varza murata. Dar, de primavara pana toamna cand nu prea am de unde sa scot varza acra buna, facem. Daca in tigaia in care am pregatit umplutura a ramas ulei, acesta se toarna peste ultimul strat din oala cu sarmale, daca nu, adaugam. Sarmalele mici se fac numai din vîrful frunzelor foarte subţiri Se termina cu un strat de varza.
Se desfac foile de varza acra si se pregatesc pentru sarmale (se indeparteaza cotorul si daca frunza este prea mare se taie in doua). Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. 1 kg carne tocata de porc ingrediente: 2 verze mai mici/ 1 mai mare,100 ml otet, 1 lg sare, cimbru, marar, apa.
Veti gasi sarmale cu varza dulce sau acra, cu frunza de vita de vie, tei, sarmale in dovleac sau sarmale sparte, sarmale din carne de pasare, porc, vita, miel sau peste…chiar si minunata varza umpluta 🙂. Se pastreaza pentru ambalarea sarmalelor frunzele subtiri, fara nervuri restul se toaca fideluta. Varză murată rețetă simplă pentru varză la murat. Se servesc cu mamaliguta si smantana. Rețeta de sarmale din varză cu carne de porc.
Sarmale în foi de varza acră rețeta video prezentată pas cu pas.
Daca in tigaia in care am pregatit umplutura a ramas ulei, acesta se toarna peste ultimul strat din oala cu sarmale, daca nu, adaugam. O cana mare plina cu orez 3 linguri cu bulion sau pasta de tomate foi de dafin un morcov dat pe razatoare o ceapa tocata cimbru varza acra piper. Eu mai nimeresc cate o varza cu nervuri mai proeminente si tai din frunze doar partea fina. Dacă varza este prea acră sau prea sărata atunci se poate limpezi rapid cu apă rece (foaie cu foaie). Sarmale in foi de varza murata reteta traditionala laura adamache.
2 verze mai mici/ 1 mai mare,100 ml otet, 1 lg sare, cimbru, marar, apa. Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, poate nu a incercat reteta asta. Dar, de primavara pana toamna cand nu prea am de unde sa scot varza acra buna, facem. Eu mai nimeresc cate o varza cu nervuri mai proeminente si tai din frunze doar partea fina. Acoperim sarmalele cu varza acra tocata si presaram pe deasupra crengutele ramase de cimbru si marar.
Sarmale cu varza dulceculorile din farfurie. Traditionally served with romanian polenta (mămăligă). Le servea cu mamaliga fierbine si ardei iute si erau minunate. E nevoie de o varza murata buna, cu foi subtiri si fine. In orice caz, gustati varza murata.
Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri.
Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. De miha 4 ianuarie 2010. Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. 500 gr carne tocată porc, 200 gr carne tocată vită, 120 gr orez, 2 buc cepe mari, 1/2 buc ardei roșu, după gust sare, piper, cimbru, mărar verde, după necesitate varză acră, 200 ml bulion, după necesitate afumătură ciolan și costiță, 100 ml ulei. Se desface varza in foi si cele bune pentru invelit sarmalele se pun deoparte, celelalte se toaca marunt.
Posting Komentar untuk "Sarmale Cu Varza Acra"